Skapa ett gott kaffe hemma

Du kanske har ett café som du brukar oftast brukar besöka och dricka gott kaffe. Vi är många som tycker om kaffe och vi fixar gärna kaffe även hemmavid. Nu kan du skapa ett gott kaffe hemma med relativt enkla medel. Se till att ha bra produkter hemma så du kan fixa ditt goda kaffe.

Hela eller malda bönor

Det finns massor med kaffe att välja bland. Ta dig en titt hos Coffee Gallery, klicka på denna länk så kommer du till deras sajt. Där hittar du bland annat hela bönor som du kan köpa och mala själv i en kaffekvarn. Det går också att köpa färdigmalet kaffe för att inte behöva genomföra proceduren att mala kaffet. Det kan vara en konst att mala sig ett gott kaffe. Ett kaffe som malts grövre ger mer smak än ett kaffe som finmalts. Det kan vara en hel del att tänka på men när du väl kommit på konsten så blir det ett fantastiskt gott kaffe.

Att brygga sitt kaffe

I många fall så beror det på din kaffebryggare hur ditt kaffe kommer att smaka. Ja, så klart vilken kaffekvalité du väljer naturligtvis. Även vattnet kan ha en bidragande orsak till smaken på ditt kaffe. Men vi har relativt bra vatten i vårt land så det är mindre risk. Mitt Kök har en kaffeskola på sin sajt som kan vara trevlig att gå. Här kommer du till den delen av deras sajt. Du kanske får experimentera lite för att se hur du skapar ditt allra bästa kaffe. Skriv ner mått och vilken typ av böna som du använt för varje bryggning tills du hittat ditt goda kaffe hemma.